Maandag t/m zondag 17.00 tot 21.00 uur.
LET OP! Dinsdag gesloten.

Diner

De Eetgelegenheid combineert een mondiale ambiance met een persoonlijke en warme sfeer. Uitmuntende kwaliteit, maar toch laagdrempelig en persoonlijk. Heerlijk eten, mooie wijnen en een schitterende locatie.

 

Onze keuken wordt geleid door de seizoenen en heeft een klassieke basis waar wij onze eigen draai aan geven. Wij staan voor puur en eerlijk eten.
Biologisch en duurzaam vinden wij belangrijk.

Sfeerbeelden

Impressie

Gezellig dineren op een stijlvolle locatie. Klassieke gerechten met een moderne twist. Centraal gelegen in Nederland.

Diner kaart

Menu

Voorgerechten

Gerookte mozzarella, roodlof, zuring, enoki, avocado, rode ui, groene peper vinaigrette.
___
€ 15

 

Carpaccio van het Lakenvelder rund met onze welbekende pesto en gerijpte kaas.
___
€ 17

 

Half dozijn ‘creuzes de Zeelande’ oesters met tomberrie, limoen-crème fraîche en zeewier kaviaar.
___
€ 15

 

‘Bloody Mary’ soep; tomatensoep met selderij, komkommer, wodka, olijven, peper. (kan ook zonder wodka)
___
€ 10

 

Venkelsalade met zoete gamba’s, appel, wasabi-sesam, lente-ui, basilicum mayo.
___
€ 16

 

Gerookte eend met asperges, bloedworst, gemengde sla, Amsterdamse ui, radijs, dressing met wijn en honing.
___
€ 17

 

Krokant van tortilla met avocado crème, tonijn sashimi, rode ui, frisée sla, parels van olijfolie, zoetzuur van komkommer en koriander.
___
€ 16

Dashi; Oosterse bouillon met gamba, paksoi, taugé, peper, limoen, asperge.
___
€ 9

Boterzacht Iberico buikspek, geroosterd op de Black Bastard BBQ met Serranoham, notensla, artisjok, anijschampignons, zacht pittige dressing met trappistenbier.
___
€ 16

Hoofdgerechten

Bij bijna alle hoofdgerechten serveren wij een Biologisch groentengarnituur op het bord en een schaaltje dikke friet.

 

Eendenborst met Romanesco, doperwten, courgette, asperge en teriyaki saus.
___
€ 26

 

Gekonfijte zeewolf met een garnituur van biet, bospeen, little gem sla en Bearnaise saus.
___
€ 26

 

Spies van eryngii paddenstoel, radijs, selderij, tempeh, humus van spinazie, limoen, rode peper, krokant van boekweit.
___
€ 25

 

Gegrilde runderbavette van de Mariënwaerdt met gepofte aardpeer, rode ui, paksoi, jus met gerookte knoflook.
___
€ 26

 

Grote gamba’s (5 stuks) van de plancha met seroendeng, jonge voorjaarsgroenten uit de wok en romige limoensaus.
___
€ 26

 

 

Chefs-menu (uitsluitend per hele tafel te bestellen) Culinair verrast worden door Chef Roberto en Matthijs.
___
3-gangen € 38,50 4-gangen € 48,50 5-gangen € 58,50

Desserts

Tropische mousse van mango en passiefruit met gesuikerde kumquat, pitahaya, viooltjes en aardbeien sorbet ijs.
___
€ 10.-

 

Crème van witte chocolade met waarop een karameltaartje met bramen ligt en een raster van soezenbeslag.
€ 10.-

Vanille mascarpone, merengue gevuld met rood fruit, crumble van boterkoek, romige yoghurt van Den Eelder.
___

€ 10.-

Kaasassortiment van Hollandse kazen met crackers, druiven, olijven.
___
€ 15.-

Koffie & thee

Thee

*Mr. Jones theeën en infusies bestaan alleen uit natuurlijke ingrediënten, ofwel het pure theeblad of kruid.

*After dinner thee; losse gedroogde kruidenmix van zoethout, rozenbottel, anijs en kruizemunt.

*Verse biologische gember of kurkuma thee of verse muntthee

 

Koffie

De Mocca d’ Or koffiebonen worden geroosterd volgens de slowroast brandmethode.
Wij maken uw favoriete koffie desgewenst ook cafeïne vrij.

Info

Lunch
Ma t/m zond. 11.00 tot 17.00 uur.
LET OP! Dinsdag gesloten.

Diner
Maandag t/m zondag 17.00 tot 21.00 uur.
LET OP! Dinsdag gesloten.

Adres

Adres
Waterstraat 31
5301 AH, Zaltbommel

Contact
info@deeetgelegenheid.nl
0418 – 515 018
www.deeetgelegenheid.nl