De Eetgelegenheid combineert een mondiale ambiance met een persoonlijke en warme sfeer. Goede kwaliteit, maar toch laagdrempelig en persoonlijk. Smakelijk eten, heerlijke wijnen en een prachtige locatie.
Onze keuken wordt geleid door de seizoenen en heeft een klassieke basis waar wij onze eigen draai aan geven. Wij staan voor puur en eerlijk eten, bij voorkeur met producten afkomstig uit de Nederlandse wei, de Noord- of Waddenzee en van een Nederlandse akker of kas.
Biologisch en duurzaam vinden wij belangrijk.
Gezellig dineren op een stijlvolle locatie. Klassieke gerechten met een moderne twist. Centraal gelegen in Nederland.
Sashimi van duurzame Albecore tonijn, krokant van papadum, parika coulis, bosui, komkommer, aceto-vijgensiroop.
___
€ 17
Klassieke carpaccio van rund runderhaas met basilicum pesto en oude adel kaas van De Mariënwaerdt.
___
€ 16
‘Thaise’ gamba salade, sesam, radijs, vissaus, little gem sla, munt, koriander, basilicum.
___
€ 15
Gerookte ribeye van het ‘dubbeldoel’ rund, piccalilly, biet, Nederlandse mozzarella, cornichons, hazelnoot cracker.
___
€ 16
Vegan salade van o.a. spinazie, erwt, mint, walnoot, zonnebloempitten, citrus vinaigrette.
___
€ 15
Frisse Tom Kha Kai soep met citroengras en kokos.
___
€ 9
Soep van de dag.
___
€ 8
Hollandse sukade van het ‘dubbeldoel’ rund, rood gebakken, bospaddenstoelen, paksoi en chimichurrisaus.
___
€ 27
Lijn gevangen Atlantische zeewolffilet, asperges, doperwtencrème, botersaus met zalmeitjes.
___
€ 26
Hoofdgerecht van de chef; vraag ons naar de samenstelling van dit gerecht van de dag.
___
€ dagprijs.
Biefstuk van het biologische kalf, bospeen, gegrilde marbo ui, bimi, saus van gerookte knoflook.
___
€ 26
Rugstuk van kabeljauw, gesmoorde groene groenten, limoen en ‘curry’ pasta.
___
€ 26
Ravioli gevuld met Reypenaer kaas crème, saus met truffel tapenade en pijnboompitten, rucola.
___
€ 25
Vegan groenten ‘boeket’; diverse seizoensgroenten gegaard op de BBQ, kruidensalade, Libanees platbrood en kerrie olie.
___
€ 24
Chefs-menu. (uitsluitend per hele tafel te bestellen) Laat je culinair verrassen met diverse gerechtjes door Chef Roberto.
Gerechten van het Chefsmenu komen niet uit de menukaart, de Chef kookt met producten die de markt en het seizoen aanbied.
___
3-gangen € 39,50 4-gangen € 49,50 5-gangen € 59,50
Red velvet cakeje met limoen sorbet en vanille saus.
___
€ 9
Tartelette met bosvruchtencoulis, yoghurt ijs, marshmallow en geschaafde zuurstok.
€ 10.-
Bombe met appeltaart bavaroise, gezouten karamel, vanille ijs en dulce de leche.
___
€ 10.-
Hollands kaasassortiment van de plaatselijke kaasboer met hazelnootcrackers, uienmarmelade en olijven
___
€ 15.-
Thee
*Mr. Jones theeën en infusies bestaan alleen uit natuurlijke ingrediënten, ofwel het pure theeblad of kruid.
*Baileys Tiramisu; after diner cocktail met Baileys, wodka, Tia Maria, room, cacao en lange vinger.
*Verse biologische gember of kurkuma thee of verse muntthee
Koffie
Wij maken uw favoriete koffie desgewenst ook cafeïne vrij.
Lunch
Ma t/m zondag van 12.00 uur tot 15 uur.
LET OP! Dinsdag gesloten.
Diner
Maandag t/m zondag vanaf 17.00 uur.
LET OP! Dinsdag gesloten.
Adres
Waterstraat 31
5301 AH, Zaltbommel
Contact
info@deeetgelegenheid.nl
0418 – 515 018
www.deeetgelegenheid.nl